Luister- en Eettafel

Hiermee volg ik echt mijn hart.
Luisteren naar de verhalen van de gasten om me heen terwijl we samen koken. Of tijdens de maaltijd als ik de gasten verwen met een lekkere maaltijd.
Dit idee is gekomen naar aanleiding van de vele gesprekken die bij mij thuis aan de tafel gevoerd werden na het uitbrengen van mijn boek 'Was er maar een recept voor rouwen'. 
In Siebengewald kreeg ik toen regelmatig de vraag: "Mag ik even met je komen praten? Jij snapt wat ik nu meemaak..." En met een grote pot thee en een blik vol koekjes praatten en luisterden we naar elkaar. 
En ik weet uit eigen ervaring dat alleen koken en alleen eten niet gezellig is. Samen praten over wat je raakt, tijdens een maaltijd, je verhaal kwijt kunnen, daar samen van genieten.
Het is vaak moeilijk een luisterend oor te vinden als iemand die je dierbaar was je ontglipt is. Het leven om je heen gaat 'gewoon' door terwijl dat voor jou helemaal niet 'gewoon' is.
Dat luisterend oor wil ik graag zijn en dat in combinatie met een lekker hapje eten. 

Samen, met maximaal 5 gasten aanschuiven aan de 'Luister- & Eettafel'. Het programma is nog niet helemaal uitgewerkt, dat ben ik nog aan het kneden en vormen, doch zodra ik dat rond heb plaats ik dat hier op mijn deze site.
Heb je nu zelf al een idee? Schroom niet, je mag me hierover gerust bellen of mailen. Tot ziens!

Iemand zei pas, en dat vond ik erg mooi, 'Rouw is liefde die geen bestemming meer heeft'...

Hieronder zie je een link naar een uitzending van Femke van der Laan, uitgezonden op NPO1, 27-06-2019. Wat zei vertelt heb ik beschreven staan in mijn boek 'Was er maar een recept voor rouwen'. En het boek is de reden dat ik een luisterend oor voor jou wil zijn...  Precies zoals Femke het verwoordt...

 

Foto

Anneliese Vonk op Facebook

Meer