Luister- en Eettafel

Hiermee volgt Anneliese helemaal haar hart!

Luisteren naar de verhalen van anderen, misschien wel jouw verhaal. Jou hiermee een luisterend oor bieden. En dat in combinatie met een lekkere maaltijd.  

Dit idee is geboren na de vele gesprekken die bij haar thuis aan de tafel, voor de keuken, gevoerd werden na het uitbrengen van haar boek 'Was er maar een recept voor rouwen'.
Hierna kreeg Anneliese regelmatig de vraag: "Mag ik even met je komen praten? Jij snapt wat ik nu meemaak..." Natuurlijk zei zij daarop dat ze welkom waren en met een grote pot thee en een blik vol koekjes luisterde Anneliese naar de vaak heel emotionele verhalen. Gedeelde smart is halve smart.

Uit eigen ervaring weet Anneliese dat alleen koken en alleen eten niet gezellig is. Samen praten over wat je raakt, tijdens een maaltijd, je verhaal kwijt kunnen, daar samen van genieten, hoe mooi is dat! Een luisterend oor vinden, als iemand die je dierbaar was je is ontglipt, is in het begin misschien nog gemakkelijk. Maar daarna wordt dat moeilijker omdat het leven om je heen voor de anderen 'gewoon' doorgaat doch voor jou niet…
Dat luisterend oor kan Anneliese jou dus bieden.  

Met maximaal 4 gasten aanschuiven aan de ‘Luister- & Eettafel’.
Het programma is nog niet helemaal uitgewerkt. Anneliese is haar ideeën van wat ze wil presenteren aan het kneden. De vormen zijn klaar, nu nog de goede invulling. Zodra dat klaar is plaatst ze dat op deze pagina. Wordt vervolgd!

Anneliese heeft het boek geschreven: ‘Was er maar een recept voor rouwen.’
Zij mag zich ‘ervaringsdeskundige’ noemen door het verlies van haar man Theo.
Om de gesprekken goed te kunnen aangaan heeft zij het Certificaat ‘Begeleiden bij verlies en rouw’ behaald. (‘Buro Nazorg’, Zwolle)

Verder wil Anneliese hier nog twee dingen aan toevoegen. 
Ten eerste deze mooie troostgevende woorden: ‘Rouw is liefde die geen bestemming meer heeft…’
Ten tweede een programma van Summerschool DWDD. Wat Anneliese verwoordt in haar boek vertelt Femke van der Laan in deze uitzending. De link staat hieronder. Hierna snap je misschien nóg beter waarom Anneliese dat luisterend oor voor jou wil zijn!

Foto

Anneliese Vonk op Facebook

Meer