Lieve Gast,

Het nieuwe jaar is pas zeven weken oud, maar toch is er al veel gebeurd èn staat er het nodige voor de komende maanden op het program. Genoeg items die het vermelden waard zijn voor deze Nieuwsbrief!
Zoals? Nou, iets over Hilversum (in de studio bij Tineke), de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd 2016 (NPO 2 en NPO radio 4), Ladies Day (in Ledeacker), Lentefair (bij mij in april a.s.)…

 

Op Bezoek bij Tineke de Nooij

Naar aanleiding van mijn boek ‘Was er maar een recept voor rouwen’ ben ik door Tineke de Nooij uitgenodigd voor een interview in haar 'Tineke Show' (elke doordeweekse dag te beluisteren op NPO Radio 5 van 12 tot 14 uur). De meesten zullen Tineke nog wel kennen van Veronica en de beroemde kreet: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tineke! Ik vond het een grote eer om in Hilversum via de radio mijn verhaal te mogen vertellen. En ik ben erg trots met haar opmerking dat ze, ondanks het tragische onderwerp, ook moest (glim-)lachen tijdens het lezen van mijn boek, dat het goed geschreven was. Het meest wonderbaarlijk vond ze de combinatie met de vele recepten van Theo. Super!

Het gesprek kunt u, als u op de volgende link klikt, terug luisteren (als u een beetje naar beneden scrollt ziet u deel I en deel II staan):
Interview Tineke - Anneliese

NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd 2016.

Op tv hoor ik de tune van ‘Met het oog op morgen’ voorbij komen: “Was ich noch zu sagen hätte”. Het blijkt een uitnodiging te zijn om mee te doen aan een schrijfwedstrijd. Er zijn wel twee voorwaarden: 1. het verhaal moet gaan over Duitsland (het boekenweekthema) èn 2. het verhaal mag maximaal 500 woorden bevatten. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het CPNB, de NPO en Nederland Schrijft.
Het begint gelijk te kriebelen. Zal ik meedoen? Afijn, na een onrustige nacht weet ik dat ik mee wil doen. Het is tenslotte een perfecte oefening voor mij zijn om een goed verhaal in slechts 500 woorden neer te kunnen zetten. Het eindresultaat is na een paar dagen zwoegen een verhaal over Hamburg, waar Theo en ik onze laatste jaarwisseling saampjes vierden. Vorige week heb ik het ingediend! Wilt u het ook lezen? Dat kan! U mag dan ook een reactie achterlaten. (Zou ik leuk vinden!)  U vindt mijn korte verhaal (iets meer dan één pagina) hier terug; Hamburg, een stad om nooit te vergeten.

Ladies Day, Bien en Ilse, 21 februari 2016

Mijn eerstvolgende markt staat weer gepland en wel op zondag 21 februari a.s. U kunt mij dan vinden op de Ladies Day in Oele Tôn’s Gasterij, Dorpstraat 2 te Ledeacker (Sint Anthonis) van 11:00 tot 17:00 uur. (Waar natuurlijk de heren ook van harte welkom zijn!)

En wat ik deze keer allemaal meeneem? Uiteraard mijn boek 'Was er maar een recept voor rouwen'. (Als u wilt gesigneerd). De Marktkraampjes die ik à la minute vul met hetgeen u uitzoekt. (Origineel cadeau!) Verder maak ik de tafel compleet met mijn creatieve culinaire brouwsels zoals bijvoorbeeld ‘Frambozenjam met kriekenbier’, ‘Stoofperen-stroopwafeljam’, Paprika-Kokossoep, Atjar, Palmkoolpesto, etc. etc. Héél veel lekkers dus!

Lentefair 17 april 2016

U kunt alvast in uw agenda op zondag 17 april ‘Lente Fair De Bourgondische Hoeve’ noteren. Dan organiseren drie enthousiaste Siebengewalders samen met mij een Fair in de boomgaard, bij de kas, in de kippenren, in de binnentuin en op de oprijlaan. Ofwel op het hele terrein. Het wordt een mooi spektakel met leuke deelnemers waar jong en oud van zal genieten!. Wij zijn nu uiteraard heel druk met alle voorbereidingen, want daar komt toch veel bij kijken. Maar zodra hier meer over bekend is laat ik u dat weten via o.a. mijn website, mijn facebookpagina en andere media.

Zo... alle carnavals-attributen kunnen nu weer de kast in. Ik krijg weer zin in het voorjaar, u ook?

Tot ziens!

Lieve groet, Anneliese Vonk.