Lieve Gast,

Op de valreep van 2016 wil ik u allen het allerbeste toewensen. Fijne dagen met hopelijk veel liefde, geluk, familie en/of goede vrienden om u heen. En een goede gezondheid, voor nu en voor in het nieuwe jaar.
Alweer een jaar voorbij, het is niet normaal zo snel als de tijd voorbij vliegt. Velen zullen dat met me eens zijn. Tegelijk vraag ik me af: wat is er zoal bij mij het afgelopen jaar gebeurd? Om mijn geheugen op te frissen heb ik daarvoor mijn agenda doorgebladerd. Ik zie vervolgens mooie, lieve, verdrietige, dankbare, krachtige, trotse en emotionele momenten voorbij komen. Met foto's en een klein verhaaltje wil ik bij iedere maand even stil staan... 

Zo was ik in Januari

te gast in de Show van Tineke de Nooij, bij omroep Max, NPO 5. Ze had me uitgenodigd om te komen praten over mijn net uitgegeven boek. Dat was een mooie ervaring, wat een prachtmens! Afgelopen maand ontving zij trouwens de Marconi Oeuvre Award...

Februari was een

maand van uitersten. Zo stond ik volop achter het fornuis voor de nodige partijen, zoals een High Tea (voor een 50 jarige) en een Diner (voor een grote familiereünie). Maar ook bij Oele Tôns Gasterij in Ledeacker voor een 'Lady's Day' met producten uit mijn Streekwinkeltje. Èn ik deed die hele maand ook nog eens mee met de actie 'Ik Pas', 40 dagen geen alcohol (wat me trouwens goed afging!)...

Maart stond in het

teken van Italië. Gastkok Parick kookte in Theo's keuken de Italiaanse sterren van de hemel. Afgelopen maand heeft hij dat trouwens nog eens dunnetjes overgedaan met een zeer geslaagde PRANZO, wat een zeer uitgebreide Italiaanse lunch is.

In April voor het

eerst een Fair, samen met 3 andere Siebengewaldse ondernemers, bij mij op deHoeve georganiseerd! Zag er mooi uit, over het hele terrein verspreid vele kramen, met een leuk gevarieerd aanbod van producenten uit de regio. Die zondag hadden we meer dan 900 bezoekers, niet normaal. De weersverwachtingen waren niet zo denderend. De eerste regenbui kwam pas 's middags na 15 uur... En daarna, helemaal in stijl, een mooie regenboog!In Mei kreeg ik

bezoek van Robert van Weperen, journalist van De Telegraaf. Hij bezocht op zijn fiets Noord-Limburg, De Maasduinen. Tijdens zijn lunch bij mij liet ik hem natuurlijk heel veel lekkers van eigen inmaak, uit eigen winkeltje Het Weckparadijs, proeven. En natuurlijk ook producten uit de regio. Nou, dat werd gewaardeerd. Hij noemde mijn jammetjes zelfs een 'Killer App' wat zoveel betekent dat ze heel lekker en bijzonder zijn, en dat je ze gewoon geproefd moet hebben! (vooral de Asperges-Ananasjam vond ie) Tja, wie ben ik om daar tegen in te gaan... 

Vervolgens werd dit artikel door heel veel dagbladen in Nederland overgenomen. Mooie PR voor Noord-Limburg, Siebengewald en ons Nationaal Park De Maasduinen!

Juni was een emotionele maand.

Ik ben geboren in juni '58 en mocht daarom toen 58 kaarsjes uitblazen. Op dat moment drong het tot me door dat ik nu net zo oud ben als dat Theo mocht worden...
Ook kwam er het besef ik dat ik hier niet mijn hele leven kan blijven wonen. Twee borden markeren nu het terrein. Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat ik hier verkas, we krabbelen tenslotte net pas uit de crisis. Maar het is een mooie locatie om te wonen! Zegt het voort... Voorlopig blijf ik dus vooral mijn ding doen wat ik altijd al doe en fijn vind; mijn gasten in de watten leggen, zowel in het Restaurant, in het Streekwinkeltje als in mijn Vakantiehuis. Ik ben en blijf dus gewoon open!

Juli, heerlijk, zomer.

Volop werk in moestuin, kas en boomgaard. Daarna oogsten en dan, ja, dan komt het wassen, bereiden, de inmaak, het wecken. Daar gaan dus nog heel wat handelingen aan vooraf voordat een potje gevuld is, daarna komen nog de stikkers... Theo houdt bij dat alles een oogje in het zeil! Het vakantiehuis is, zoals ook alle andere maanden van het jaar, continue bezet. De gasten komen vanuit het hele land. En dit jaar ook veel gasten uit België. Altijd weer gezellig!! 

Augustus, toeristen,

vakantie, terras open, alles buiten groen, iedereen in een goede stemming. Mooie tijd! Deze maand mocht ik ook leuke partijen verzorgen in het restaurant. Een daarvan was voor een jarige, die het thuis niet wilde vieren, waar ik een super lekker hapjesbuffet voor heb gemaakt. Ook geïnteresseerd hiervoor? Meer info vindt u op mijn website.

En ook werd in deze maand volop geoogst, zoals de ouderwetse speksnijbonen...

September werd een droevige maand...

In deze maand moest ik afscheid nemen van Molly. Ze is dik 14 jaar oud geworden. Naast het droevige was ik ook dankbaar dat ze nog zo lang bij mij was gebleven. Ik wil iedereen nog bedanken voor alle lieve reacties. 

In Oktober was het

groot feest, mijn moedertje werd 90 jaar! We hebben het samen met de familie en vrienden goed gevierd.

Met het oog op de komende feestdagen vulde Eva Zegers haar assortiment, in de kaartenstandaard, aan met 2 nieuwe kaarten, 2 nieuwe kreten; 'Imagine' en 'Pluk het jaar'. Sieren zij komende feestdagen uw cadeau's?
 

November,

Allerzielen... In Boekhandel Koops te Venlo hielden vriendin Toos en ik een lezing over onze boeken. We werden daarbij ondersteund door journalist Sjaak Oudshoorn. Dat was een goede samenwerking! Het zaaltje was goed gevuld, een mooie opkomst. Luisterend naar hun reacties besef je hoe belangrijk het is om over rouw te blijven praten! Deze maand had ik ook mijn eerste Kerstfair en wel in Drunen, was een mooie Fair en goed georganiseerd! Vond het een eer om daar te mogen staan.

December, laatste

maand van het jaar. Die staat, kan niet missen, in het teken van Kerst. Diverse markten, waarbij je bij de een binnen staat, bij de ander weer buiten. Zoals laatst in Gennep, buiten, met de hele dag regen, dat was dikke pech... Maar ook dan blijf je gewoon 'Opgeweckt Genieten', toch?! Heeft u nog een kerstcadeau nodig? Deze laatste week voor de Kerst ben ik daarom elke middag van 12 tot 17 uur open. Een heerlijke tijd, fijne sfeer. U weet me te vinden!

En nu op naar 2017!

Zoals ik deze nieuwsbrief al begon wens ik u allen het allerbeste en hopelijk zien we elkaar weer in het nieuwe jaar. Ik dank u voor het vertrouwen in mij in het afgelopen jaar. Heeft u het komende jaar wat te vieren, moet u iets organiseren? Wat dacht u bijvoorbeeld van een Workshop Bonbons Maken (Nieuw!!)? Ook komen er aanmeldingen binnen voor bezigheden buitenshuis. Ik blijf hier op de Hoeve actief bezig. Wil je in het nieuwe jaar nog beter op de hoogte blijven van al mijn wel en wee? Ga dan naar Facebook en wordt vriend (liken) van 'Anneliese Vonk' en 'De Bourgondische Hoeve, De Paardenstal'.

Lieve groet, Anneliese Vonk.

p.s. Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Dean Martin zingt daar ook over. Klik even op deze link voor mijn Muzikale Groet;   http://youtu.be/wPgn4-LzgM0