De Pannenkoekenbakker

Zondag 02 december 2018


Al wandelend door Plasmolen, waar ik de komende 2 maanden onderduik, ruik ik op de terugweg naar mijn huisje een wel heel bekende lucht: die van pannenkoeken! Een geur die ik uit duizenden herken.
Automatisch gaan mijn gedachten terug naar de jaren 70.

1974
Het jaar dat Oranje, tijdens het WK, in de finale verloor van West-Duitsland.
Het jaar dat mijn zus Corry trouwde.
Het jaar dat ABBA het Songfestival won en Nederland derde werd met het lied ‘Ik zie een ster’ gezongen door Mouth & MacNeal.
Het jaar dat Theo bij de Holland Americalijn werkte, en wel op de SS Statendam.
En óók het jaar dat pannenkoekenrestaurant Netje’s Hof in Schaijk haar deuren opende.

Netje’s Hof
Dat was toentertijd een belevenis in Schaijk, een pannenkoekenhuis, in een oude boerderij! ?Het grappige was dat velen in het dorp op dat moment aan het pannenkoekbakken sloegen. Om te laten zien dat ze thuis een stuk goedkoper waren dan bij Netje’s Hof haha!! Hollandse zuinigheid zullen we maar zeggen. Voor de jongelui kwam er extra werkgelegenheid, zowel in de afwaskeuken als in de bediening. 

Zware borden!
Ook ik meldde me aan, bij de familie Zegers. Ik werd aangenomen en mocht de bediening in. Al waren de borden loeizwaar (voor zo’n klein meid), ik bracht ze met veel bravoure rond, het was een super fijne tijd. Elk weekend was ik dan ook van de partij.

Oudejaarsdag
Zo ook op 31 december 1976. Spannende dag want de nieuwe chef-kok zou zijn entree maken. Dat bleek Theo te zijn. Door bemiddeling van wijngigant Pieter Taselaar wisselde Theo toen de keuken van De Oude Geleerde Man (Bennebroek) in voor die van Netje’s Hof. Met champagne werd hij ontvangen met champagne. Samen met de baas proostte ik verlegen op Theo’s nieuwe baan.

Verliefd
Er was direct een klik. De liefde kwam dan ook snel om de hoek kijken, 3 maanden later hadden we verkering. 2 jaar later verloofden we ons en weer een jaar later trouwden we. En dit alles gebeurde in Netje’s Hof.  

Herinnering
Het was lang geleden dat de zoetige geur van pannenkoeken mijn neus inkroop. Een geur die herinneringen van 44 jaar geleden opriep. Van zoiets kan ik enorm genieten.
En wat er daarna met ons gebeurde? Dat is history…

Smakelijk eten!
Ik denk dat ik strakjes een pannenkoek ga bakken, ik krijg er ineens ontzettend veel zin in. Jullie ook?

Lieve groet, Anneliese

Foto