Trouwdag - 11 september - Rouwdag

Zaterdag 11 september 2021

Trouwdag - 11 september - Rouwdag

20 jaar geleden was ik, zo tegen 15 uur, onderweg naar mijn moeder in Schaijk. 11 september is namelijk de trouwdag van mijn ouders. Die dag hun 50e! Mijn vader was echter 2 jaar daarvoor overleden. Een beladen dag.

Het was een dinsdag, ik herinner het me nog goed. De zon stond hoog aan de hemel, schitterend weer. Theo bleef thuis om de heg te snoeien. 
Ik reed op de A77, passeerde net de Maas, met zoals altijd de radio aan. De uitzending werd onderbroken vanwege een afgrijselijk vliegtuigongeluk. In New York. De paniek sloeg toe bij de presentator toen een tweede vliegtuig de Twin Towers invloog. Dit kon geen toeval meer zijn. Dit was een gerichte aanval.

Dat gevoel van ontzetting en ongeloof voel ik bij wijze van spreken weer in me opkomen. Het liefst reed ik linea recta terug naar huis (naar Theo - de veilige thuishaven) omdat die aanval op New York, en even later ook op Washington D.C. en Pittsburgh, voelde als een aanval op de wereld, op onze vrijheid. 
Zoveel onschuldige slachtoffers... 
Vanuit de auto belde ik direct Theo op. Met een 'Rij maar door naar je moedertje' en een 'Pas goed op' vervolgde ik, helemaal van de leg, mijn weg naar Schaijk.

Dit zijn van die momenten die je never nooit meer vergeet. Zo'n 'Waar was jij toen ...?'

Vandaag zijn we 20 jaar verder en is het dus de 70e trouwdag van mijn ouders. Ook mam is nu niet meer onder ons, zij overleed 2 jaar geleden. En ook Theo is er niet meer, van hem nam ik 10 jaar geleden afscheid.

11 september, een datum met een emotionele dubbele lading. Voor de een een trouwdag met mooie herinneringen, voor een ander een rouwdag met een zwart randje...

#twintowers #herdenken #trouwdag #vrijheid #omnooittevergeten #waarwasjijopdatmoment ?

FotoFoto