Zondag 15 april. Hieperdepiep???

Zondag 15 april 2018

Woensdag 11 april, 07.00 uur
Kennen jullie dat? Sta je net onder de douche, schieten er allerlei ideeën door je hoofd die je meteen wilt opschrijven, bang dat je ze daarna kwijt bent. Nou, dat gebeurde vandaag ook weer.

’s Maandags zet ik voor mijn wekelijkse blog, altijd de eerste woorden op papier, zet ik de eerste lijnen uit. Het is grappig, maar die woorden halen bijna nooit de uiteindelijke blog. In de dagen erop volgend triggert me altijd wel iets om het verhaal over een andere boeg te gooien. Deze week is daarop geen uitzondering. 

Woensdag 11 april, 08.20 uur
Met de laptop voor me zit ik in de kantine van het autobedrijf waar mijn winterbanden worden omgeruild voor de zomerse variant. Nog vol met de verhaallijn in mijn hoofd, klaar om het uit te werken.

Vanmorgen zag ik al heel vroeg op de website van ‘Ik mis je tv’ de aankondiging van hun uitzending op 14 april. Als eerste viel mijn oog op de foto van Hella en mij, op de steiger, bij de vijver. Oeps.

De eerste zin onder die foto trok echter mijn grootste aandacht, een nogal prikkelende quote. Eentje die wel wat uitleg verdient… 

‘We konden soms niet met elkaar, maar sowieso niet zonder elkaar’
Mensen die ons niet kennen snappen wellicht deze uitspraak niet. In de meer dan 30 jaar dat we met elkaar getrouwd waren, leefden we 24 uur boven op elkaars lip. We woonden en werkten in één en hetzelfde pand, we gingen samen slapen en stonden samen op. Alles draaide bij ons om het restaurant en de gasten. We deden alles samen, we waren Jut en Jul. Twee kapiteins op één schip, met ieder een pittig karakter. Bij de een duidelijk zichtbaar, bij de ander onderhuids.

Dat kon wel eens knallen, maar ja, dan hadden we daarna ook weer wat goed te maken. Want we konden nu eenmaal niet zonder elkaar… 

Zit je zaterdag alleen voor de tv of?
Deze vraag is mij de laatste weken diverse keren gesteld.

In het begin wist ik niet wat ik zou gaan doen maar toen ik had besloten om zondags de familie uit te nodigen wist ik het zeker: ik kijk alleen.  

“Wil jij een blog voor de website van ‘Ik mis je’ schrijven?”
Een dikke maand geleden werd mij gevraagd een blog voor bij mijn uitzending te schrijven. Een grote eer! Maar geloof me, een blog schrijven voor jullie, geplaatst op facebook, circa 400 lezers, voelt toch anders aan dan een blog op de pagina van het EO programma ‘Ik mis je’ met hun vele vele lezers. Jullie kunnen die blog trouwens terug vinden op https://ikmisje.eo.nl/ Gelezen? Wat vinden jullie, bestaat ‘toeval’? 

Oesters met een lekker glas witte wijn
7 jaar geleden zaten Theo en ik ’s avonds, 14 april, klaar om samen een mandje oesters te verorberen. Met daarbij natuurlijk een heerlijk glas witte wijn. Die avond verliep anders dan wat we gehoopt hadden. Dat alles staat in de blog voor de EO. Maar voordat die blog richting Hilversum zou gaan, stuurde ik het eerst naar Marianne Canters, mijn blog-coach, met de vraag of ie zo goed was.

Even daarna kwam ie retour, met een paar kleine aanpassingen. En met de opmerking: “Ik ga ervan uit dat je met een mandje oesters en de fles witte wijn gaat kijken. Als dat je plan is, doe ik van thuis uit met je mee.” 

Zondag 15 april, “Gefeliciteerd lieverd…”
Dat zou ik vanmorgen gezegd hebben bij het wakker worden. “Gefeliciteerd met je 65e verjaardag!”

Dit zijn van die momenten dat het gemis extra voelbaar is. Op allerlei manieren probeer ik dat natuurlijk te compenseren. Vandaag ga ik samen met de familie op zijn leven proosten.

En die oesters, die waren lekker!

FotoFoto