Open dag - 20 jaar De Bourgondische Hoeve

Zaterdag 26 mei 2018


Noteren
Zondag 27 mei is het zover, de Open Dag op De Bourgondische Hoeve, vanwege het 20 jarig bestaan. Ik kijk er echt naar uit, maar vind het intussen ook spannend. 

Natuurlijk is er in de aanloop veel werk te verzetten. Om alles op tijd klaar te hebben houd ik mij de hele week al aan de gemaakte planning. En volgens mij gaan alle plannetjes, die gedurende de afgelopen weken in mijn hoofd zijn ontkiemd, lukken. Mijn notitieboekje is op dit moment m’n grootste vriend. Alles kalk ik erin, zodat ik niets vergeet, hoop ik… 

Jullie zijn van harte welkom!
Ondanks dat ik deze dag een intiem karakter meegeef, verkondig ik overal waar ik kom dat iedereen van harte welkom is. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Op één van die adressen, het is weer eens bij de fysiotherapeut omdat mijn onderrug en knie protesteren, vertel ik hoe snel die 20 jaren eigenlijk omgegaan zijn. 

Enthousiast meld ik ook de toegevoegde extra’s van die dag: een kraampje met de altijd zalige aardbeien van de buren Mario en Martien, schilder Geert met zijn kleurrijke aquarellen en over Angelika met haar super lekkere bonbons.

“En wat voor muziek heb je?”
“Muziek? Wat bedoel je?”
“Nou, is er levende muziek, is er een bandje die de sfeer een tandje omhoog gooit?”
“Weet je, als ik bij mij de ramen en de tuindeuren openzet heb ik het mooiste orkest dat je je kan bedenken: de vogels, puur natuur! En buiten dat, de mensen willen praten mét en luisteren náár elkaar.” 

Verrassing
Als ik later thuis de oprit oprij, denk ik nog na over welke achtergrondmuziek hier zou passen. Maar op het moment dat ik de auto uitstap, krijg ik hierop gelijk het antwoord op een presenteerblaadje aangeboden: de kikkers!

Blijer kan je me niet maken. De mooiste muziekuitvoeringen hier op het terrein, verzorgd door de dieren wel te verstaan, is toch wel die van de kikkers in mijn vijver. Wat een bravoure, wat een uitgelatenheid. Met hun kwaakblazen produceren ze hoge en lage kwaakgeluiden waarmee ze elkaar het hof proberen te maken. 

En nu zijn ze er weer, eindelijk, hier keek ik naar uit. Theo genoot hier altijd ook zo van…

Mijn gevoel zegt dat ze dit jaar iets later in de maand mei actief zijn dan de vorige jaren. Grappig, dit had zo maar een onderdeel van mijn planning kunnen zijn, één van die aantekeningen in mijn notitieboekje: Blaasconcert verzorgd door de kikkers. En dat dan precies in dit weekend. Mooi toch?! 

Genieten met een grote G
En ik? Ik geniet van dit alles met volle teugen! Ik kijk uit naar de ontmoetingen, naar de vertrouwde gasten, naar het weerzien, hier bij mij op de Hoeve. 

Maar goed, nu nog even de laatste puntjes op de welbekende ‘i’ zetten zodat, als jullie hier het terrein oprijden, dit allemaal picobello in orde is! Vanaf 12 uur staan zondag de deuren wagenwijd open en komt de geur van vers gezette koffie jullie tegemoet…

Lieve groet,
Anneliese.

FotoFotoFotoFotoFoto