Lezing

Sinds november 2018 verzorg ik ook lezingen. Tot nu toe gingen die over Rouw met daarbij mijn boek 'Was er maar een recept voor rouwen' als basis.
Maar ook over mijn tweede boek 'Marjanneke, stoer wijf' geef ik lezingen. Een boek dat gaat over mijn overgrootouders en hun belevenissen in de periode 1884 - 1898 in Dordrecht. Een heel boeiende geschiedenis. 

Zo mocht ik in de bibliotheek in Schaijk, mijn geboortedorp, een lezing over mijn historische roman 'Marjanneke' verzorgen. Dat voelde naast het fijne ‘thuiskomen’ ook een beetje als ‘het me begeven in het hol van de leeuw’. Maar dat laatste bleek overbodig. Ik was na afloop aangenaam verrast door de leuke reacties op hoe ik vertelde over Marjanneke en de familiegeschiedenis, het ontstaan van het boek en over alles wat er verder nog bij komt kijken. Heel speciaal vond ik toch wel dat op de eerste rij mijn schooljuf van de vierde klas lagere school zat (van héél lang geleden). Ik stond als een klein kind te stralen toen ze vertelde dat ze trots op me was, ‘op één van haar kinderen van toen’. Hieronder de reactie van Bibliotheek Schaijk.

Recensie Esther de Louw, Bibliotheek Schaijk
“Op Donderdag 30 januari vond in de Bibliotheek van Schaijk een lezing van Anneliese Vonk plaats.
Tijdens de lezing werden prachtige historische beelden getoond die betrekking hebben op de roman “Marjanneke, stoer wijf”. Er kwamen veel herkenbare verhalen naar voren waardoor een gezellige interactie ontstond in het Schaijkse publiek, mede omdat Anneliese erg toegankelijk is en energiek vertelt. Het prikkelt om het boek te gaan lezen!”
Esther de Louw, Bibliotheek Schaijk

Deze avond was voor het publiek en mij duidelijk geslaagd en voor herhaling vatbaar. Dus mocht u op zoek zijn naar een interessante invulling voor een middag- of avondprogram? U mag me gerust bellen en/of mailen! Met plezier vermaak ik jullie gezelschap een paar uur met mijn vertellingen over en voorlezen uit het boek. Dat alles voorzie ik van foto’s en filmpjes via een PowerPoint presentatie.

Ik pas mijn verhaal aan aan de locatie waar ik ben, om zo meer binding te krijgen met het luisterend publiek! 

U mag mij bellen: 06-53644482
Maar ook mailen: info@hetweckparadijs.nl of t.vonk14@kpnplanet.nl
Meer informatie over mijn historische roman ‘Marjanneke, stoer wijf’ (én over mijn eerste boek ‘Was er maar een recept voor rouwen’) kunt u vinden op www.hetweckparadijs.nl

U mag ook het contactformulier op deze website invullen en ik zorg dat u daarop zo snel mogelijk een reactie krijgt! 

Tot ziens!
Groet, Anneliese Vonk-van der Zanden.

Foto

Anneliese Vonk op Facebook

Meer