Lezing

De volgende lezingen staan op stapel:
Vrijdag 28 augustus. Stadsbibliotheek Dordrecht, Koffie met... 10.00 uur - 12.00 uur.
Groenmarkt 153, 3311BD Dordrecht.
Toegang is gratis. Reserveren is i.v.m. coronamaatregelen wel noodzakelijk. Dat kan via de volgende link: https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/koffie-met-0?waar=dordrecht

Donderdag 5 november. Bibliotheek Grave, 20.00 uur. 
Trompetterstraat 2, 5361ER Grave.
Toegang gratis. Wél reserveren. Dat kan via deze link:
https://biblioplus.op-shop.nl/3165/boekpresentatie-marjanneke-stoer-wijf/05-11-2020
 

Anneliese verzorgt ook lezingen over haar beide boeken: 'Was er maar een recept voor rouwen' én 'Marjanneke, stoer wijf'.
Waarbij zij je bij de één meeneemt in het leven van rouw - verlies - overleven én doorgaan, neemt zij je bij de ander mee in het leven van haar overgrootouders en hun belevenissen in de periode 1884 - 1898 in Dordrecht. Een heel boeiende geschiedenis. 

Zo mocht ze in de bibliotheek in Schaijk, haar geboortedorp, een lezing over 'Marjanneke' verzorgen. Dat voelde voelde voor haar naast het fijne ‘thuiskomen’ ook een beetje als ‘het zich begeven in het hol van de leeuw’. Maar dat laatste bleek overbodig. Na afloop werd ze aangenaam verrast door de leuke reacties op hoe ze vertelde over Marjanneke en de familiegeschiedenis, het ontstaan van het boek en over alles wat er verder nog bij komt kijken. Heel speciaal vond ze ook dat op de eerste rij haar schooljuf van de vierde klas lagere school zat (dus héél lang geleden). Als een klein kind stond ze te stralen toen de juf haar vertelde hoe trots ze was op één van 'haar kinderen van toen’. Hieronder de reactie van Bibliotheek Schaijk.

Recensie Esther de Louw, Bibliotheek Schaijk
“Op Donderdag 30 januari vond in de Bibliotheek van Schaijk een lezing van Anneliese Vonk plaats.
Tijdens de lezing werden prachtige historische beelden getoond die betrekking hebben op de roman “Marjanneke, stoer wijf”. Er kwamen veel herkenbare verhalen naar voren waardoor een gezellige interactie ontstond in het Schaijkse publiek, mede omdat Anneliese erg toegankelijk is en energiek vertelt. Het prikkelt om het boek te gaan lezen!”
Esther de Louw, Bibliotheek Schaijk

Deze avond was voor het publiek en Anneliese duidelijk geslaagd en voor herhaling vatbaar. Dus wie op zoek is naar een interessante invulling voor een middag- of avondprogram? Je mag haar gerust bellen en/of mailen! Met plezier vermaakt zij jouw gezelschap een paar uur met haar vertellingen, alles voorzie van foto’s en filmpjes via een PowerPoint presentatie.

Anneliese past het verhaal aan aan de locatie waar ze is. Zo creëert ze binding met het luisterend publiek! 

Ook gaf ze een lezing over haar boek 'Was er maar een recept voor rouwen' bij 'Vrouwen van nu Boxmeer'. Daarop kreeg ze onder andere de volgende RECENSIE:
'Gisteravond hebben de dames van Vrouwen van Nu Boxmeer een interessante én indrukwekkende lezing gehad van Anneliese Vonk- van der Zanden. Anneliese vertelde over haar leven vóór en haar leven ná het overlijden van haar man Theo. Het was muisstil in de zaal. Anneliese las ook enkele passages voor uit haar boek: Was er maar een recept voor rouwen.'

Afscheidshuizen: Anneliese heeft ook bij speciale gelegenheden over haar boek mogen vertellen in Afscheidshuizen in Boxmeer en Bergen. Dit omdat het een goede aanvulling is op de vraag: 'hoe ga je om met rouw?'

Via het contactformulier www.hetweckparadijs.nl/contact/  kan je meer informatie bij haar opvragen. Maar je kan haar ook direct bellen: 06-53644482  
Meer informatie over de boeken vind je op: http://www.hetweckparadijs.nl/boek/

Boeken in wording:
1. Familieroman over een jong echtpaar dat in 1956 emigreert naar Australië
2. Thema: corona. Wat deed of doet corona met ons?

Foto

Anneliese Vonk op Facebook

Meer